Saaremaa ooperipäevad 2021

20.–24. juuli
PEAESINEJA
Peterburi Kammerooper

Kunstiline juht Juri Aleksandrov

Kõrgel kunstilisel tasemel ja arvukate auhindadega pärjatatud Peterburi Kammerooperi asutas teatri kunstiline juht Juri Aleksandrov 1987. aastal, mil publik ootas teatritelt uusi loomingulisi ideid. Kunstilaborina tegutsema loodud trupp kehtestas end Peterburis kohe „otsingulise teatri“ ja „elusa ooperina“. Peterburi Kammerooperi repertuaar on eriline, trupi suurust arvestades tuuakse lavale erinevate maade ning ajastute muusikakultuuri pärlid. Aastatega kasvas kammerteatrist Peterburi Kammerooper – professionaalne riigiteater, mis on tuntud nii Venemaal kui ka mujal maailmas.

Peterburi Kammerooperi lavastusi on rohkelt pärjatud Venemaa mainekamate teatriauhindadega Kuldne Mask ja Kuldne Sofit. Peterburi Kammerooperi koosseisus on arvukalt andekaid noori- nii Peterburi Rimski-Korsakovi konservatooriumi lõpetajaid kui ka kogu Venemaalt Juri Aleksandrovi poolt isiklikult otsitud noori talente.

20.juuli kell 20 Kuressaare lossi ooperimaja

FAUST

C. Gounod
Peterburi Kammerooper

21. juuli kell 20 Kuressaare lossi ooperimaja

SEVILLA HABEMEAJAJA

G. Rossini
Peterburi Kammerooper

22. juuli kell 20 Kuressaare lossi ooperimaja

LUCIA DI LAMMERMOOR

G. Donizetti
Peterburi Kammerooper

23. juuli kell 20 Kuressaare lossi ooperimaja

MADAMA BUTTERFLY

G. Puccini
Peterburi Kammerooper

23. juuli kell 23 Kuressaare lossihoovi kesköösalong

OPERA ROYAL

SINATRAST BUBLÉNI
Lauri Liiv Swing Band

24. juuli kell 20 Kuressaare lossi ooperimaja

AIN ANGERI JUUBELIGALA

Aile Asszonyi (sopran), Mirjam Mesak (sopran, Baieri Riigiooper), Monika-Evelin Liiv (metsosopran, Londoni Kuninglik Ooper), Egils Siliņš (bariton, Läti Rahvusooper), Pavlo Balakin (bass, Rahvusooper Estonia), Ain Anger (bass).
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, dirigent Olari Elts

Kavas Verdi ja Wagner. Juubeligala salvestas Eesti Rahvusringhääling

24. juuli kell 23 Kuressaare lossihoovi kesköösalong

OPERA ROYAL

SINATRAST BUBLÉNI
Lauri Liiv Swing Band

Back to top
Meie veebileht kasutab küpsiseid, et isikupärastada Teie sirvimiskogemust. Jätkates veebilehe sirvimist või sulgedes teate, nõustute küpsiste kasutamisega. Teil on võimalik loobuda antud nõusolekust igal ajal, muutes enda poolt kasutatava seadme seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised.